Krupicovú kašu som už nejedla ani nepamätám. Vlastne ani synovi som ju už dávno nerobila. A tak mi po prečítaní dnešnej výzvy ( http://vyzva.kucharkaprodceru.cz/36-kase/ ) hneď vhupla do hlavy a neschádzala z mysle, kým som si ju hneď ráno neurobila.
Tentokrát som nepoužila recept z Raňajok u Florentíny ( https://www.kucharkaprodceru.cz/snidane-u-florentiny ), hoci jeden veľmi lákavý tam je. Ale nechcelo sa mi deliť pol hrnčeka krupice (na liter mlieka) štyrmi porciami.
Náš rodinný osvedčený recept je takyto:
Na 1 osobu
3 dl mlieka
3 polievkové lyžice krupice
3 čajové lyžičky cukru
Krupicu (a cukor) zamiešame do studeného mlieka a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme iba chvíľku, kaša rýchlo hustne. Vylejeme na tanier. Kúsok masla položíme na vrch horúcej kaše a necháme roztopiť, pricom ho posúvame lyžičkou po celom povrchu kaše. Posypeme kakaom, alebo čímkoľvek čo máme radi.
Dobrú chuť! A dovidenia zajtra.
Letitia
Aby som ostala v téme, k obedu som si aspoň rozmačkala zemiaky vidličkou (na pyré). K večeri by mohla byť fučka (slovenské ľudové jedlo - je to vlastne zemiaková kaša). Len neviem, kde tu zoženiem recept. Ako dieťa som mala fučku rada, keď ju babička urobila.
OdpovedaťOdstrániť